Export

Wij krijgen veel vragen over het exporteren van auto’s naar het buitenland. Exporteren vanuit Nederland kan vaak gunstig zijn en wij hebben een groot aanbod.

Omdat al onze auto’s scherp zijn geprijsd geven wij nooit extra korting vanwege de export. Wel kunt u in sommige gevallen belasting (BPM) terug krijgen. Via dit formulier kunt u BPM terug vragen bij de belastingdienst.

Let er op dat voor het registeren in het buitenland u een originele kentekencard nodig heeft. Wij kunnen deze voor u aanvragen bij de RDW. Hier zijn voor u verder geen kosten aan verbonden. Wel moet u rekening houden met enkele dagen aanvraagtijd. Dit kan alleen vòòr export dus vraag hierom.

U kunt de auto overlaten schrijven op naam van een Nederlands bedrijf of particulier en deze de export laten regelen. In dit geval krijgt deze eigenaar de card automatisch thuis. (voor particulieren via PostNL)

Nadat u van ons de card voor export heeft ontvangen moet u naar het RDW loket in Zoetermeer. Hier krijgt u een vrijwaardigsbewijs waarmee u bij ons de auto kunt ophalen.Wij hopen dit in de toekomst dichterbij te kunnen regelen maar op dit moment is Zoetermeer de beste optie.

RDW
Europaweg 205
2711 ER Zoetermeer

Hier kunt u aangeven of u de auto wilt vervoeren over de weg of via een transportonderneming.

Kies u voor de transportonderneming dan kunt u z(e na afgifte vrijwaardig en volledige betaling) opdracht geven de auto op te halen bij

Autobedrijf Lijn E
Weg en Bos 80
2661 GZ Bergschenhoek.

Kiest u ervoor om de auto over de weg te vervoeren moet u dit aangeven bij de RDW.
Wij kunnen voor u voor 100 euro een groene kaart regelen en twee witte export platen via een erkende fabrikant.
Indien u hier gebruik van wenst te maken geef dit dan tijdig aan ivm bestelling kentekenplaten. Vraag bij de landen waar u doorheen wilt rijden na of dit Nederlandse exportkenteken voldoende is.

Autobedrijf Lijn E